DFFinancials zal deze pagina regelmatig van updates voorzien zowel voor de particulier als de ondernemer.  Heeft u nog vragen stuur dan een e-mail of ga naar onze contact pagina.

U kent het vast wel: in plaats van een parkeerkaartje op uw dashboard, kunt u op sommige parkeerplekken ook volstaan met het intypen van uw kenteken bij de parkeerautomaat.

Dat dit kenteken parkeren niet geheel zonder risico is, blijkt uit het feit dat de Belastingdienst onlangs alle kentekengegevens over het afgelopen jaar heeft opgevraagd bij het parkeerbedrijf. Men gaat deze kentekens vergelijken met de kentekens die aan de Belastingdienst zijn opgegeven bij de aanvraag van een ‘verklaring geen privégebruik auto’ of een ‘verklaring uitsluitend zakelijk gebruik’ voor een bestelauto.

Dit betreft werknemers die aan hebben gegeven niet of nauwelijks privé te rijden met hun auto van de zaak en daarom geen belasting betalen voor het gebruik van de auto van de zaak. Hebt u zo’n verklaring en hebt u ergens geparkeerd en dit was niet zakelijk? Let dan op dat u niet over uw maximale aantal prive kilometers komt. Het kan zijn dat de Belastingdienst u een brief stuurt met het verzoek een overzicht te geven van uw gemaakte (prive) kilometers. Zij liggen dit dan naast hun gegevens. Wijken deze af dan heeft u wat uit te leggen.

Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op!