DFFinancials zal deze pagina regelmatig van updates voorzien zowel voor de particulier als de ondernemer.  Heeft u nog vragen stuur dan een e-mail of ga naar onze contact pagina.

Als uw partner meewerkt in uw onderneming kunt u uw partner belonen voor die arbeid of u kunt ervoor kiezen om de ‘meewerkaftrek’ regeling toe te passen.

U krijgt de meewerkaftrek als u aan alle volgende voorwaarden voldoet:

* U bent ondernemer.
* U voldoet aan het urencriterium.
* Uw fiscale partner werkt 525 uren of meer zonder vergoeding in uw onderneming, of de vergoeding die u hiervoor betaalt is minder dan € 5.000.

Gebruik de Tabel meewerkaftrek om het bedrag te bepalen dat u mag aftrekken als meewerkaftrek.

Tabel meewerkaftrek
Aantal meegewerkte uren    Aftrek
minder dan 525

geen aftrek
525 – 875

1,25% van de winst
875 – 1.225

2 % van de winst
1.225 – 1.750

3 % van de winst
1.750 of meer

4 % van de winst

U moet het aantal meegewerkte uren aannemelijk kunnen maken. Het bedrag van de meewerkaftrek is voor uw fiscale partner geen inkomen. Uw fiscale partner hoeft daarover geen belasting te betalen.

Kiest u ervoor om uw partner een beloning te betalen mag u deze beloning aftrekken van uw belaste bedrijfswinst. Keerzijde is dat uw partner over die beloning belasting moet betalen. De vergoeding moet zakelijk zijn en het is aan te bevelen een ‘meewerkcontract’ met uw partner af te sluiten (dit is niet verplicht maar is wel bewijsmateriaal voor de Belastingdienst).

Heeft u nog vragen dan kunt ons altijd e-mailen of bellen.