DFFinancials zal deze pagina regelmatig van updates voorzien zowel voor de particulier als de ondernemer.  Heeft u nog vragen stuur dan een e-mail of ga naar onze contact pagina.

Volgens uitspraak van het Europese Hof zijn particulieren die zonnepanelen hebben aangeschaft en stroom leveren aan de energie maatschappij ondernemers.

Hoe kunt u hier van profiteren?
De BTW op de aangeschafte zonnepanelen kunt u terug vragen door u in te schrijven bij de KVK en een BTW nummer aan te vragen. Vervolgens kunt u aangifte BTW doen en krijgt u de betaalde BTW over uw aangeschafte zonnepanelen terug. Dit wordt dan wel verrekend met de BTW op levering van stroom aan uw energiemaatschappij. Dit is vaak een klein bedrag. Het tweede jaar levert u alleen stroom aan de energiemaatschappij en dient u btw af te dragen. Echter u valt dan onder de KOR regeling. Dat betekent dat u geen btw hoeft af te dragen. U kunt dan de Belastingdienst verzoeken om u als niet BTW plichtige op te nemen.

Wilt u uw betaalde BTW terug ontvangen dan kunnen wij tegen een kleine vergoeding bovenstaande werkzaamheden voor u uitvoeren. Neem voor meer informatie contact met ons op.