DFFinancials zal deze pagina regelmatig van updates voorzien zowel voor de particulier als de ondernemer.  Heeft u nog vragen stuur dan een e-mail of ga naar onze contact pagina.

Het BTW tarief voor verbouwingen aan en in huis gaat omlaag van 19% naar 6%. Dit betreft een tijdelijke stimuleringsmaatregelen waar u van kan profiteren tot 1 juli 2011. Zijn de werkzaamheden voor 1 juli gestart en voor 1 oktober 2011 afgerond dan mag u nog steeds het 6% tarief toepassen. Is de verbouwing voor deze datum niet afgerond dan geldt het verlaagde BTW tarief ook niet voor werkzaamheden die voor 1 juli zijn gedaan! Het verlaagde BTW tarief is alleen van toepassing op de arbeidsuren, niet op het materiaal.

De tariefsverlaging geldt voor alle renovatie- en herstelwerkzaamheden die in en om de woning worden verricht. De te verbouwen woning moet minimaal twee jaar oud zijn. Zit u al lang te twijfelen om een wandje te laten plaatsen, een openhaard te laten installeren of dakkapel te laten plaatsen? Dan is dit het moment om te profiteren van het verlaagde tarief (vraag er ook naar bij de installateur!).

Uitzonderingen:

* Glazenwassen
* Aanleg- en onderhoud van tuinen
* Vervangen en plaatsen van gordijnen en zonwering
* Het leggen en onderhouden van vloeren met uitzondering van het onderhoud van vloeren die bouwkundig deel uitmaken van de woning.
* De diensten van architecten.
* Sloopwerkzaamheden die niet in het kader van renovatie- en herstelwerkzaamheden plaatsvinden.