DFFinancials zal deze pagina regelmatig van updates voorzien zowel voor de particulier als de ondernemer.  Heeft u nog vragen stuur dan een e-mail of ga naar onze contact pagina.

Per 1 juli 2011 is de btw percentage voor artiesten verhoogt van 6% naar 19%. De verhoging geldt voor optredens en voorstellingen van musici, acteurs en cabaretiers, voor lezingen en voor entreebewijzen voor voorstellingen. Ook bij facturering van repetities geldt het hogere tarief.

Let op! De vrijstelling voor onderwijs in muziek, dans, drama, beeldende vorming en circustechnieken zijn onder voorwaarden nog mogelijk. Het moet hier gaan om ‘onderwijs’ aan personen jonger dan 21 jaar. Als peildatum geldt de leeftijd van de cursist op het moment waarop de cursus begint. Dus als de cursist gedurende de cursus 21 jaar wordt dan geldt nog steeds de vrijstelling. De cursus mag dan niet langer duren dan 1 jaar, anders dient de cursus te worden opgedeeld in jaren. Voor het tweede jaar moet dan wel btw worden berekend.

De vrijstelling is van toepassing op:

  • Muziekonderwijs (zanglessen, instrumentlessen)
  • Dansonderwijs (aerobics niet!)
  • Drama onderwijs (toneel en theaterlessen)
  • Beeldende vorming (tekenen, handenarbeid)
  • Circustechnieken

Heeft u vragen of wilt u uw administratie onderbrengen bij een vakkundig administratiekantoor neem dan contact met ons op!